Please enter a search term:

  • Kemisk og farmaceutisk industri

    Som to af de hurtigst voksende industrier på verdensplan gennemsyrer digitaliseringen alle sektorer, fra farmaceutisk logistik til helt nye måder at fremstille produkter på gennem 3D-printning osv.

    Gå på opdagelse nu!

Kemisk og farmaceutisk industri

Den kemisk-farmaceutiske industri er den tredjestørste industrisektor i Tyskland efter bil- og maskinindustrien , målt på produktion og beskæftigelse, men også målt på udgifter til forskning og udvikling. I Schweiz er begge industrier tilsammen den vigtigste sektor i den schweiziske eksportøkonomi. Alene den kemiske industri eksporterede produkter til en værdi af omkring 21,91 milliarder euro i 2021.

Industrien er stærkt præget af små og mellemstore virksomheder. I Tyskland har 92 % af virksomhederne færre end 500 ansatte. Her er spørgsmålene om Industri 4.0 endnu mere presserende. Automatisering og standardisering af processer er centrale emner i den farmaceutiske industri. Netværk af fysiske og virtuelle objekter, robotteknologi og kunstig intelligens er centrale emner i den kemiske industri. Her skal SMV'erne tilpasse sig hurtigt for at overleve på markedet i fremtiden.

mprofi kender de faldgruber og udfordringer, som disse omvæltninger medfører, og udvikler de passende strategier til dig. Kom i kontakt med os.


Anvendelsesområder for digitalisering i den kemiske og farmaceutiske industri

Den kemiske og farmaceutiske industri er en af de vigtigste og mest innovative industrier i verden. Her udvikles, fremstilles og distribueres produkter, der spiller en afgørende rolle for menneskers sundhed og velbefindende. I lyset af den stigende globalisering, det stigende konkurrencepres og de skiftende kundebehov har digitalisering fået stor betydning i denne branche.

I det følgende vil vi gerne give dig et overblik over mulighederne og anvendelsesområderne for digitalisering i den kemiske og farmaceutiske industri:

Konklusion

Overordnet set giver digitalisering i den kemiske og farmaceutiske industri mange fordele. Det kan hjælpe med at optimere produktionsprocesser, forbedre produktkvaliteten, reducere omkostningerne og øge patientsikkerheden. B2B-virksomheder i denne sektor bør udnytte digitaliseringens muligheder for at forblive konkurrencedygtige og fremtidssikrede.