Please enter a search term:

  • Den finansielle sektor

    Vi støtter banker, FinTecs og udbydere af finansielle tjenester i deres IT-arkitektur og kender til den særlige betydning af faktorerne sikkerhed og databeskyttelse i forbindelse med udvidelsen af digitale processer. Tal med os.

    Gå på opdagelse nu!

Digitalisering i den finansielle sektor

Den finansielle sektor, især forsikringsselskaber og banker, er en af de vigtigste søjler i den schweiziske økonomi og tegner sig i gennemsnit for 10 % af Schweiz' bruttonationalprodukt. I Tyskland er andelen omkring 3,8 %. Corona fungerede som en innovationsdriver i bank- og finanssektoren. Særligt i den ret solide banksektor er digitale strategier rykket ind, fordi bankkundernes brugsadfærd bliver mere og mere mobil; på grund af demografien i Tyskland, Østrig og Schweiz vil filialer ikke længere spille en stor rolle inden for en overskuelig fremtid. Den nye forretning med neo-banker og FinTechs vokser, og det samme gør udbydere af online betalingstjenester.

For at digitalisere jobs på en bæredygtig måde skal branchen tage fat på disse emner: Big Data, cloud-løsninger, kunstig intelligens (AI), datasikkerhed og procesautomatisering (RPA). ud over den finansielle verden står også den administrative sektor, ejendomssektoren og råvaresektoren over for disse opgaver.

Her spiller automatiserede processer, der sparer tid og omkostninger og muliggør større effektivitet, en vigtig rolle. For eksempel kan chatbots eller robotrådgivere bruges i kundekommunikation og kapitalforvaltning. Digitale løsninger som kunstig intelligens kan også bruges i risikostyring til at identificere og minimere risici på et tidligt tidspunkt.


Mulige anvendelser af digitalisering i den finansielle sektor

Digitalisering har også haft stor indflydelse på og ændret den finansielle sektor i de senere år. Især inden for bank, forsikring og investeringsforvaltning er der mange anvendelsesmuligheder for digitale teknologier.

i det følgende vil vi gerne give dig et overblik over de mulige anvendelser af digitalisering i den finansielle sektor:

Konklusion

Alt i alt giver digitaliseringen også mange muligheder i den finansielle sektor for at optimere processer, forbedre kunderelationer og åbne op for nye forretningsområder. For at få succes er det dog afgørende at gribe digitaliseringen strategisk an og altid have kundernes behov for øje. I den forbindelse er det vigtigt at tage hensyn til databeskyttelse og lovkrav og at sikre tilstrækkelig IT-sikkerhed.